Hälsan kommer först

Just nu när jag skriver detta känns allting bra och som rätt val, men det är först nu det känns så. Jag har haft så in i bombens ont i magen under nästan hela denna dieten (i perioder) så det är galet. Jag har flera gånger varit tvungen att stanna på vägen hem från gymmet för att sätta mig på en parkbänk och försöka att inte spy pga magont. Smärtan har kommit och gått under dietens gång. Ibland har den kommit på natten, ibland innan/efter gymmet, innan frukost osv. Det har liksom inte funnits någon röd tråd i det hela. Jag och coachen har försökt spekulera i det hela och ändrat kosten väldigt mycket för att se hur kroppen då reagerat och känts men inget har fungerat, så jag kollade upp detta på vårdcentralen tillslut.

Beskedet jag fick då var att jag troligtvis fått magkatarr (magen producerar för mycket magsyra) och det kan bero på mycket men de trodde att i mitt fall var det stress. Min coach sa efter mycket om och men att ”nu lägger vi denna satsningen på hyllan och fokuserar på att få din kropp i balans”. FY FAN VAD SMÄRTSAMT DETTA VAR KAN JAG SÄGA. Grät en liten skvätt men jag vet att detta var det bästa för mig just nu, min kropp behöver återhämtning.

En tid framöver fokuserar vi på balans kring kosten och träningen. Jag ligger just nu på ca 1800 kcal där vi sakta men säkert jobbar oss uppåt energimässigt. Går vi för snabbt uppåt kommer kroppen inte må bra så vi tar det säkra före det osäkra. Detta känns faktiskt så bra och jag är ändå glad och lite lättad över att coachen tog beslutet åt mig. Min nästa tävling kommer, bara inte just nu. Jag får försöka lugna mig lite.

Jag har fått frågor hur jag gör med maten nu, om jag väger den eller bara äter utan att räkna. Jag väger fortfarande all min mat, dels för att jag gillar att ha den typen av kontroll och veta vilka siffror jag hamnar på, och dels för att det är skönt att veta att jag inte svävar iväg och skadar min kropp på det viset. Men utöver det så är jag en liten kontrollfreak och gillar att ha det så. Jag älskar den här livsstilen så mycket! Just att väga sin mat och ha koll på protein, fett och kolisar är verkligen inte för alla, gillar man inte det så får man hitta något annat som passar en själv helt enkelt.

Beslutet att fokusera på att må bra och att hitta balans känns faktiskt väldigt bra trots allt just nu, men jag längtar ju tills den där dagen kommer igen. One day! <3

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.