FORMBILDER OCH DIETSNACK

DETTA ÄR SÅ SJUKT! Bilden till höger är tagen 1 december 2018. Bilden till vänster är tagen 9 mars 2019. Så drygt 3 månaders skillnad mellan bilderna. Men här ska ni få höra det sjuka. Syftet mellan den här tiden var INTE att gå ner i vikt. Utan endast att bygga muskler! 

<- 67kg vs -> 68 kg

I november 2018 var jag fortfarande i en sjuk obalans efter min första diet. Jag åt helt utan rutiner och väldigt mycket onyttigt då jag hade sjuka cravings varje dag beroende på  kalori-underskottet jag låg på under dieten i Australien. Jag låg på 1250 kcal i dryga 3 månader och det var så fruktansvärt jobbigt för både mitt psyke och mina hormoner haha, ja tänk er liksom. MEN det gjorde mig också så sjukt stark och den dieten betyder väldigt mycket för mig. Den visade mig att jag kan fan klara av saker alltså, vill jag så kan jag. Och så ska ni också tänka. För tänker man något och verkligen lever sig in i det och TROR på det, så kommer man komma sjukt långt.

Under dessa 3 månader låg min mat på; (dagsintag)
*250g kolhydrater
*170g protein
*50g fett

Just nu ligger jag på;
*210g kolhydrater
*170g protein
*50g fett

Jag har bra energi på mina träningar men även under resten av dagen. Just nu jobbar vi inte med kolhydrater runt träning utan jag sprider ut dom under hela dagen då jag fortfarande har endel carbs att jobba med vilket jag absolut inte gnäller på! KOLHYDRATER I MITT HJÄRTA <3

Jag hade en kund på Gymgrossisten Sveavägen som berättade för mig att hon ville gå ner i vikt, och då försökte undvika alla kolhydrater i kosten och endast få i sig protein och liite fett under måltiderna. Jag vet fortfarande inte hur jag ska reagera.? Min första fråga till henne var; VARFÖR vill du inte äta kolhydrater? Är det pga. att Aftonbladet säger att det är farligt? Hon visste inte det själv, hon ville bara inte det.

Tänk er om ni BARA skulle äta protein.. dvs. kyckling, kalkon, torsk, vit fisk.. tonfisk. Ni hade ju inte fungerat någonstans. Kolhydrater är vårt bränsle till kroppen och det är det som gör att vi orkar saker. Det är vårt bensin liksom. Äter du BARA protein har du inget bränsle och du kommer få sådana sjuka cravings pga att du inte får i dig vad du behöver. Och fett… oooomg. Vi tjejer behöver fett för våra hormoner. Speciellt vi tjejer. Samt till våra organ, det fungerar som en smörja för kroppen. Får inte jag i mig tillräckligt med fett så kan inte jag bajsa haha. It’s true. Och jag behöver skita iallafall en gång om dagen to feel good!

Så protein är våra byggstenar, kolhydrater är vårt bränsle och fett är som en lagrande smörja för bla. våra organ. I en enkel version. Berättade för kunden att det finns 2 typer av kolhydrater, de snabba och de långsamma. Och det är dom långsamma du ska undvika i sådannafall. Som tex. Vitt bröd, pasta, snabbmakaroner osv. Men va inte rädd för de långsamma kolhydraterna som sötpotatis, havregryn, potatis, ris, quinoa, couscous osv. JA gissa om hon blev glad för den undervisningen, önskar henne all lycka och nu fick ni också en liten undervisning! Haha, hoppas ni gillade detta inlägg och nu känner jag att jag är på g med bloggandet igen. NU KÖR VI! Puss

Views All Time
Views All Time
17
Views Today
Views Today
1
2 kommentarer
  1. Vad missar jag? Äter du ännu mindre än 1200kcal idag, kolhydraterna är ju 40gram mindre per dag idag o fett o protein samma?

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras